Корнелия Нинова: И застрахователите не приемат здравната реформа на ГЕРБ
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Октомври 2018 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: И застрахователите не приемат здравната реформа на ГЕРБ

/КРОСС/ Изненадващо ни подкрепиха за по-сериозна роля на държавата в сектора.

"Търсим реалистичен и работещ вариант за системата на здравеопазването, затова и се срещнахме със застрахователите". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след среща с Асоциацията на Българските застрахователи. Тя добави, че предложената идея от министър Ананиев касае и тях . Левицата иска да чуе и тяхното мнение.

"Застрахователите оценяват сегашната система като неработеща и нуждаеща се от спешни промени. Това, което предлага правителството за тях, е невъзможно за изпълнение и е неприемливо", каза още лидерът на левицата. Тя каза още, че  застрахователите са поставили десетки въпроси.

"Представителите на Асоциацията изненадващо ни подкрепиха за по-сериозна роля на държавата в сектора. Казаха, че е невъзможно с тази предвидена  задължителна здравна застраховка, в размер на 12 лв, да покрият рисковете, което се очаква от тях и че те не подкрепят такова предложение", обясни Нинова.

Тя добави, че на срещата са обсъдени  предложенията на БСП за здравеопазването във "Визия за България" и двете страни имат съвпадение по някои от тях. Нинова заяви, че е учудена от факта, че правителството тръгва да прави реформа в здравния сектор, без изобщо да я обсъди с организациите, които тя ще засегне. "Не можеш да направиш такава драстична крачка и да не поканиш тези организации. "- коментира Нинова.