Руските летища ще имат нови имена
Секция: Туризъм
13 Октомври 2018 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските летища ще имат нови имена

/КРОСС/ Руските летища ще трябва да добавят в имената си имената на популярни сънародници в рамките на проекта „Великите имена на Русия", пише ТАСС.

Конкурсът за нови имена стартира вчера в Русия като руснаците ще трябва да избират имената на известни личности, които ще допълнят официалните названия на 45 руски летища с международно и федерално значение.

На сайта на проекта всеки вече може да предложи своите версии на новите имена. Имената са на видни сънародници, които са допринесли значително за развитието и формирането на Русия, включително тези, които са получили световно признание в литературата, музиката, визуалните изкуства, науката и културата, участвали в научни и географски открития, военни победи, социални трансформации и др. Човекът, на когото се предлага да бъде поставено името трябва да бъде пряко свързан с определен град и регион в страната.

Окончателното гласуване ще се проведе от 8 до 30 ноември, всеки ще може да избере едно летище от общия списък и да гласува за едно име. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

В проекта влизат летища в Москва, Санкт Петербург, Анапа, Воронеж, Екатеринбург, Иркутск, Мурманск, Новосибирск, Перм, Сочи и др.

В момента в света над 200 летища са кръстени на известни личности.