Времето през уикенда: предимно слънчево, но и облаци на места
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето през уикенда: предимно слънчево, но и облаци на места

/КРОСС/ В събота ще преобладава слънчево време. В часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максимални предимно между 19 и 24 градуса, в София около 20 градуса.
Над места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. В планините ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. В нощните часове и рано сутрин ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максималните - между 20 и 25 градуса.

В сряда преди обяд на повече места в равнините и котловините ще има ниска облачност, а от четвъртък се повишава и вероятността за превалявания, главно в югоизточната половина от страната. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а минималните ще се повишат.