Руският посланик в Лондон отхвърли обвиненията, че Москва стои зад отравянето на Скрипал
Секция: Русия
13 Октомври 2018 10:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският посланик в Лондон отхвърли обвиненията, че Москва стои зад отравянето на Скрипал

/КРОСС/ Руският посланик в Лондон Александър Яковенко отрече днес, че агенти от военното разузнаване на родината му са опитали да убият бившия двоен агент Сергей Скрипал и че Русия е отговорна за различни хакерски атаки срещу организации по света, съобщава БТА.

Според него руско-британските отношения са на ниско равнище, защото Лондон води кампания за дискредитирането на Москва. Той отговори отрицателно на въпрос дали приема обвиненията, че покушението срещу Скрипал през март е дело на руски агенти и се отклони от прекия отговор на въпроса дали двамата заподозрени са служители на руското военно разузнаване ГРУ.

Александър Яковенко отхвърли обвиненията от Великобритания, САЩ и Холандия, че ГРУ е извършвало хакерски атаки срещу редица организации по света с цел да подкопае западните демокрации. Според посланика британските власти държат в тайна разследването за отравянето на Скрипал и дъщеря му в Солсбъри и отказват сътрудничеството на Москва.

Яковенко предупреди, че в близко бъдеще Русия ще отправи към Великобритания "сложни въпроси" за изводите в доклада за покушението в Солсбъри