Бившият съпруг на Виктория: Северин не е индивид, той е изверг
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2018 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бившият съпруг на Виктория: Северин не е индивид, той е изверг

/КРОСС/ Северин не е индивид, той е изверг, но дори да го убием с камъни, няма да си върнем Виктория. Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят. Това каза бившият съпруг на убитата телевизионна водеща Виктория Маринова и собственик на русенската телевизия TVN Свилен Максимов в сутрешния блок на bTV.
Мъжът призна, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. Максимов не вижда как извиненията на близките му ще върнат Виктория, но и не вижда кое наказание ще има такъв ефект.

"Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория. Трудно ми е да приема извиненията на майката на Северин. Те не са насочени към мен, но аз не бих ги приел. Връщам се в деня, в който това се случи, когато слушам подробности. Предпочитам да мисля за бъдещето, трябва да продължим това, което Виктория започна", заяви бившият съпруг на Виктория и баща на 7-годишната й дъщеричка.

По думите му журналистката бързо в кариерата си е показала, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение и особено на децата.

"Детектор", предаването, от което Виктория Маринова води само едно издание, пък е било създадено с цел да се даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно - като задържането на журналистите от "Биволъ" и тяхното разследване за злоупотреби с европари. В тази връзка Максимов призова да не търсим мъст.

"Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо - и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса. Аз не съм важен в картинката, но искам народът да се промени, да спре да мисли за наказания, да спре да се оплаква и да мрънка.", подчерта Свилен Максимов.

Според него, вариантите в момента пред нашето общество са два: "Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл - че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят"."Виктория положи началото на нещо по-добро. За мен не е важно какво се е случило и какво ще се случва, а как ще реагираме на това. Искам да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят. Цял живот подхождаме със злоба към реалността", коментира още бившият съпруг на убитата млада жена.