Интерпол издирва с червена бюлетина Малката Бирма
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2018 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Интерпол издирва с червена бюлетина Малката Бирма

/КРОСС/ Интерпол обяви за издирване с червена бюлетина и Георги Станоев - Малката Бирма - един от така наречените Трите Бирми - баща и двама синове, съобщава Дир,бг и цитира справка в сайта на международната полицейска организация. В края на септември от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев и двамата му синове - Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения - ресторантите "Бест" и "Везувий". Зам. главният прокурор и доскорошен шеф на спецобвинението Иван Гешев пък обяви, че държавното обвинение проверява дали проверените ресторанти са ползвани за пране на пари.

След акцията срещу Бирмите бяха атакувани и известните бизнесмени Ветко Арабаджиев и Миню Стайков, както и семействата им.

Първи за издирване от Интерпол бе обявен 35-годишният Антон Станоев. Първоначално за 28-годишния му брат Георги, станал известен с връзките си с някои от най-популярните фолк певици у нас, бе обявено, че няма данни да е избягал в чужбина, затова бе търсен само у нас. Бащата Евлоги Станоев-Голямата Бирма все още не е обявен за издирване от Интерпол.