Кола с мигранти се удари в камион, 11 изгоряха живи
Секция: СВЯТ
13 Октомври 2018 14:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола с мигранти се удари в камион, 11 изгоряха живи

/КРОСС/ Автомобил, превозващ мигранти, се е сблъскал днес с камион в Северна Гърция, при което са загинали 11 души, съобщи гръцката полиция. Смята се, че 10 от жертвите са мигранти, преминали нелегално от Турция в Гърция. Единайсетият загинал е шофьорът на автомобила и предполагаем каналджия.

Според информацията на гръцките власти автомобилът е имал други регистрационни номера и е бил използван за трафик на мигранти. Колата не е спряла на полицейска проверка, но остава неясно колко близо до мястото на катастрофата се е случило това, посочва АП.

Полицията съобщи, че пътно-транспортното произшествие е станало след 5 ч. днес сутринта близо до град Кавала. Автомобилът пътувал към Солун, но се ударил с камион, движещ се в обратната посока, и избухнал в пламъци. Всички пътници в колата са изгорели до неузнаваемост. Камионът също се е запалил. Шофьорът му - 39-годишен гръцки гражданин, е бил приет в болница и след оказаната му медицинска помощ е бил освободен.

През последните месеци се наблюдава увеличение на броя на мигрантите, които прекосяват нелегално турско-гръцката граница. Много от тях отиват в Солун, където се насочват към полицията, за да бъдат регистрирани и да потърсят убежище.