Полицаи иззеха марихуана, незаконно оръжие и боеприпаси от имот в Джерман
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Октомври 2018 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицаи иззеха марихуана, незаконно оръжие и боеприпаси от имот в Джерман

/КРОСС/ Криминалисти от РУ-Дупница са иззели голямо количество марихуана, незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и взривни вещества от имот в с. Джерман.Процесуално-следствените действия служителите на полицията осъществили след период на наблюдение на нива с канабис в землището на селото и имот, собственост на 48-годишен местен жител.При извършеното претърсване и изземване в новострояща се къща в селото служителите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис, 2 ловни пушки, зелена листна маса - канабис. При последвал оглед и на лекия му автомобил „Опел" са открити и иззети над 2 кг канабис.От наблюдаваната нива са изкоренени 20 корена канабис с дърлжина около 1,8 м, зелената листна маса от растенията е 27,805 кг. Общото количество на иззетия канабис е 42,25 кг. Видът му е установен с полеви наркотест.
В хода на следствените действия са открити 2 малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях, в специално изградени тайници са открити 2 пресовки тротил (по 400 г), 21 капсулдетонатора.
За обезвреждането и изваждането от тайниците на взривното вещество съдействие е оказал екип на СОБТ.48-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, уведомен е прокурор, започнато е досъдебно производство по случая в РУ-Дупница.