Следващата LADA 4Х4
Секция: Автомобили
13 Октомври 2018 19:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Следващата LADA 4Х4

/КРОСС/ Второто поколение на легендарния всъдеход LADA 4Х4 бе публикуван на скица от руското издание Carobka. Колата е известна като Niva на АвтоВАЗ. Предвижда се производството на автомобила да започне през декември 2017 г., а моделът ще се появи на пазара няколко месеца по-късно, пише AutoMedia.

По неофициална информация новата LADA 4Х4 ще бъде изградена на напълно нова платформа. Моделът ще бъде с двигатели, отговарящи на екологичните норми Euro 5 I Euro 6 и в базовата си версия ще се оборудва с механична скоростна кутия.

В момента всъдеходът се предлага с 4-степенен автомат Jatco, но при неговия наследник системата за задвижване на четирите колела ще бъде от ново поколение. И все още не е ясно дали инженерите на АвтоВАЗ ще успеят да я приспособят успешно към скоростната кутия.

Цената на новата LADA 4Х4 все още не е известна. Предполага се, че няма да бъде по-висока от тази на настоящото поколение на модела. От компанията очакват годишното производство да нарасне от 50-60 хил. единици на 80 хил. Моделът ще се предлага в две версии - с 3 и с 5 врати.