Преглед на неделния печат
Секция: Преглед на печата
14 Октомври 2018 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на неделния печат

/КРОСС/ "За първи път в България - държавна помощ за производителите. Бюджетът плаща 50 процента от разходите на малки кланици и мандри", съобщава 24 часа. Идеята може да тръгне до два месеца, става ясно от изявление на земеделския министър Румен Порожанов.

Вестниците акцентират и върху информацията, че държавата вероятно ще купи къщата на Яворов в София.
Телеграф пише, че инициативата на общината е тръгнала, след като частен съдебен изпълнител е пуснал на търг емблематичната сграда на ул." Раковски" в столицата. Началната цена е над милион и половина лева.

Рокади в още пет посолства - поставя начело изданието. Нови дипломати ще има в Германия, Италия, Чехия, както и в Кипър и Черна гора. В статията се обяснява, че посланикът в Рим Марин Райков вероятно ще замине за Лондон, а Меглена Плугчиева сменя Швейцария с Черна гора.

В интервю за вестник 24 часа академик Иван Радев развива идеята, че поетът Христо Ботев е искал да напише политически роман. Като доказателство той посочва връзката между материалите на Ботев във в. "Знаме" , негови писма и изявления на брат му за написани 70 страници, които са изчезнали след смъртта на поета.

В Телеграф четем как влакът на цар Борис Трети става сцена на сватби срещу 30 хиляди лева. Атракцията използват основно чужденци