Vienna Classic Orchestra стартира коледната концертна програма в София
Секция: КУЛТУРА
14 Октомври 2018 11:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Vienna Classic Orchestra стартира коледната концертна програма в София

/КРОСС/ На 8 декември 2018 г, в зала 1 на НДК, продуцентска компания АРТ БГ дава началото на традиционната си и чакана с трепет коледна програма, с пищен концерт на Vienna Cllassic Orchestra, събрал в едно най-виртуозните симфоници на австрийската столица.

Дни преди най-светлия християнски празник и точно в неговата атмосфера, вечните шедьоври на виенската симфонична класика ще оживеят в сърцето на София и ще зарадват многобройните фенове на класическата музика в града. В непредставян до този момент пищен коледен спектакъл концертмайсторите на световноизвестния Vienna Classic Orchestra ще съберат в една програма най-обичаните образци на една многолетна музикална традиция.Vienna Classic Orchestra е основан през 1998 г., когато най-значимите солисти на няколко класически формации във Виена решават да поставят началото на най-елитния, първокласен оркестър, който да очарова с виртуозните си изпълнения публиката по целия свят.

Една от смайващите черти на оркестъра е неговата гъвкавост - в зависимост от програмата, която изпълнява, той променя броя на на музикантите от струнен квартет през камерен състав до мащабен симфоничен оркестър.
Както личи от името му, във всеки тон и всеки детайл на оркестъра се открива неразривната му връзка с традицията на Виена. Всичките му членове получават образованието си във Виена и всички те работят в бароковия град с най-големите местни оркестри в продължение на много години. В този град те се срещат за първи път и изграждат една особена спойка, носеща неподражаемия дух на Виена.

Продължителните разработки по произведенията на най-големите композитори на виенската класика дава основание оркестърът да бъде озаглавен на този величествен период на музикален възход, отдавайки почит на Щраус, Ланер и Шуберт.

Тази несравнима атмосфера на най-висша наслада от шедьоврите, оценявани високо от някогашната виенска монархия, ще потопи зрителите в зала 1 на НДК в един аристократичен празник на сетивата, който дълго ще помнят.

Концертът на Vienna Classic Orchestra е една великолепна прелюдия към последващия грандиозен спектакъл от специалната коледна програма - грандиозния руски балет на лед, който ще бъде представен ден по-късно, на 9 декември, отново в зала 1 на НДК, с абсолютната класика "Лебедово езеро".

Билети за концерта на Vienna Classic Orchestra са в продажба онлайн и в мрежата на eventim.bg цени от 40 и 60 лв и ВИП места от 80 и 100 лв.