БФС надъхва националите със сериозна премия
Секция: СПОРТ
14 Октомври 2018 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 БФС надъхва националите със сериозна премия

/КРОСС/ Националите по футбол ще получат солидна отборна премия, след като победиха с 2:1 Кипър и затвърдиха перфектен старт в Лигата на нациите.

Преди старта на турнира БФС обеща 100 000 евро за отбора, ако спечели 9 точки от първите си 4 двубоя. Футболистите преизпълниха плана и взеха актива още от първите 3 срещи (2:1 над Словения, 1:0 над Норвегия, 2:1 над Кипър) и ще получат бонусите.

Това е и допълнителна мотивация преди мача в Норвегия във вторник, където победа отваря широко вратата към първото място в група 3 на Лига С в надпреварата.

А то може да се окаже идеален допълнителен вариант за класиране на Евро 2020, ако не успеем през квалификациите.

Ситуацията в групата към момента е такава:

България е с 9 точки и 5-2 голова разлика.

Норвегия е на второ място с 6 т. и 3-1.
Кипър има 3 т. и 3-5.

Словения е с 0 точки и 2-5 голов баланс.

Победа в Осло във вторник от 21,45 ч ще ни прати категорично и недостижимо на върха - с 12 точки и 6 повече от втория, плюс превес в преките двубои с него (норвежците). Както и да завърши другият мач във вторник (Словения - Кипър), няма да има отбор на по-близо от 6 т. от България и, на практика, това ни гарантира първото място.

Равенство в Осло ни оставя в чудесна позиция, като една победа от последните два мача - гостуване на Кипър на 16 ноември и домакинство на Словения на 19 ноември, вероятно ще стигне за първото място.

Поражение от Норвегия променя доста нещата, като ще се изравним по точки със скандинавците и битката предстои от равен старт през ноември. Тогава те имат две гостувания - на Словения и Кипър.