Времето през новата седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Октомври 2018 20:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето през новата седмица

/КРОСС/ Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за октомври. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и тихо. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните райони. На места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по-високи по Черноморието - между 12-15 градуса, сочи прогнозата на НИМХ - БАН.
Утре ще преобладава слънчево време,преди обяд на места в низините ще има намалена видимост. Временни увеличения на облачността ще има над южните райони, но само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19 и 24 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, но само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 19-21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Рило-Родопската област, но само на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Във вторник времето ще се задържи без съществена промяна - предимно слънчево, преди обяд в Източна България и на отделни места в низините и котловините - мъгливо или с ниска облачност.

В сряда от изток облачността ще се увеличава, по-късно след обяд на места в Южна България ще превали. Вятърът ще остане от изток-североизток.