"Джи Пи груп" се отказа от поръчка за 45.7 млн. лева
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Октомври 2018 14:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Джи Пи груп" се отказа от поръчка за 45.7 млн. лева

/КРОСС/ Строителната фирма "Джи Пи груп" се е отказала от обществена поръчка на Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. "Цар Борис III", съобщи днес кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от "Дневник". В поръчката за ремонта на линия 5 от Съдебната палата до Княжево "Джи Пи груп" участваше в консорциума "Инфра груп 2018" заедно с "РВП Илиенци", като той беше класиран на първо място с оферта за 45.7 млн. лева. Парите за изпълнението се отпускат по оперативна програма "Региони в растеж".

В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "още днес "Джи Пи груп" да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране". Малко по-късно от фирмата съобщиха, че се отказват от да бъдат строител на най-дългия в България тунел - "Железница", който е част от магистрала "Струма".

"Процедурата все още не е приключила, като няма подписан договор. Вероятно за изпълнител ще бъде избран класираният на второ място", каза Фандъкова.

На второ място е класирано обединението "София инфраструктура 2018", в която влизат "Марко Обра публика" АД и "Интегрирани строителни системи", показва справка в Агенцията за обществени поръчки.