„Бесарабия – извор на красота и родолюбие” – фотографска изложба на Асен Великов
Секция: КУЛТУРА
15 Октомври 2018 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Бесарабия – извор на красота и родолюбие” – фотографска изложба на Асен Великов

/КРОСС/ По случай „Денят на бесарабските българи“ – 29-ти октомври, Дружеството за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец“ открива изложбата на Асен Великов „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“ на 23-ти октомври от 18.30 ч. във фоайето на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей – БАН, ул. „Московска“ 6А.

Изложбата е под патронажа на Държавната агенция за българите в чужбина и със съдействието на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН.

Силата на традицията, гордостта от това, което са направили дедите ни, а и желанието да си останем такива каквито сме, ни е запазило като българи с ясно национално самосъзнание.

И изложбата е доказателство на този стремеж. Когато има повод – ние с гордост се обличаме по модата на нашите баби и дядовци. Защото сме изпълнени с достойнство, че сме потомци на хора, които далеч от родните Балкани, са изградили бащино огнище въз български основи,“ - сподели Наталия Петрова от Дружество Родолюбец, координатор на изложбата „Бесарабия – извор на красота и родолюбие“.

 Българският фотограф Асен Великов има почти 40 изложби в страната и в чужбина. В избраните снимки той ще ни покаже младежи от Бесарабия, облечени в традиционни облекла, изразяващи българската душевност. Всяка от тях е придружена с откъс от стихотворение на бесарабски поет.