Заместник-министър Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт от инициативата 16+1
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2018 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заместник-министър Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт от инициативата 16+1

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев участва в Третата среща на министрите по транспорт на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Събитието, което се проведе в периода 16-17 октомври в Белград, бе открито от президента на Сърбия Александър Вучич и вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович.

В рамките на министерската среща заместник-министър Занчев очерта транспортните връзки по направлението запад-изток, както и възможностите за комбинирани превози. „Капацитета и функционалността на двете черноморски пристанища Варна и Бургас предоставят добри подходи за прехвърляне на товарите от морски към железопътен или пътен транспорт“, допълни още той.

Велик Занчев отбеляза, че съществуващата пристанищна инфраструктура в България е с висока гъстота и има наличен свободен пристанищен капацитет. „Тенденцията за развитие на морските ни пристанища е свързана с активно привличане на частни инвеститори в дейностите по изграждането и управлението им“, заяви още заместник-министърът.

„Добавената стойност, която ще се създаде от сътрудничеството в рамките на инициативата „16 + 1“, е от особено значение за България“ каза в заключение заместник-министър Занчев.