38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир
Секция: СПОРТ
17 Октомври 2018 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

/КРОСС/ Участниците изминаха близо 330 км на кортовете на Национален ОББ тенис център и добавиха резултатите си към приноса на България в предизвикателството „Да изминем разстоянието до Луната“.

На 13-14 октомври, на кортовете на национален ОББ тенис център, се проведе първият тенис турнир за двойки-мъже, организиран от Обединена българска банка. В него участие взеха 38 двойки – клиенти, партньори и служители на банката.

                           

В рамките на първия ден от турнира се състояха елиминации, а през втория – четвърт финали, полуфинали и финал. Всички участници демонстрираха класна и завидно спортсменска игра. На финала триумфираха Петър Котев и Радослав Владимиров, които победиха Борислав Константинов и Орлин Стойнев с 6-1.

Резултати от 1/4-финалите: 

Стоянов/Чакъров – Кирлашев/Абаджиев 6-1     
Константинов/Стойнев – Ставрев/Цветков 6-2   
Котев/Владимиров – Радев/Минков 6-1  
Божков/Йорданов – Георгиев/Цветков W.O

Наградите на победителите връчи Кристоф де Мил, изпълнителен директор „Финанси“ и „Иновации“ в ОББ.

                           

По време на тенис турнира участниците не само показаха своите отлични спортни умения, но и допринесоха с допълнителни километри за каузата на КВС Груп „Да изминем разстоянието до Луната“. Служителите на групата от всички 6 държави, в които тя присъства, изминават 384 400 километра чрез спортни активности, като в замяна КВС Груп превръща разстоянието в средства за местни каузи. За два дни участниците в ОББ тенис турнир натрупаха общо 329,18  км, като всички дариха резултатите си за благотворителните каузи, зад които КВС Груп застава.

В България те са „ДЗИ: История с бъдеще - висше образование за повече български деца“, Българската Коледа, уроци по финансова грамотност за деца в неравностойно положение на фондация because, курсове за предприемачи и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.