Във Варна ще се проведе заключителна среща по проект „Интегрирано българско морско наблюдение“
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Октомври 2018 13:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Във Варна ще се проведе заключителна среща по проект „Интегрирано българско морско наблюдение“

/КРОСС/ Утре (18.10.18 г.) ще бъде отчетен напредъкът по проект „Интегрирано българско морско наблюдение” (InBulMarS). В последната работна среща по проекта ще участват представители на всички институции, партньори по проекта – ИА „Морска администрация“, ГД „Гранична полиция”, Агенция „Митници”, Военноморски сили, ДП „Пристанищна инфраструктура” и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, както и на изпълнителя.

Събитието ще се проведе на 18 октомври, четвъртък, от 09:30 ч. в залата на дирекция „Морска Администрация“, град Варна, бул. „Приморски“ 5, 2 етаж.

Общият бюджет на проекта е 238 820 евро, като сумата на предоставената безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за морско дело и рибарство възлиза на 191 056 евро.

Проектът приключва в края на тази година, като основната цел е извършване на предпроектно проучване за определяне на нуждите и изискванията за подобряване на обмена на информация между институциите в областта на морското наблюдение.

Дейностите са в контекста на по-мащабен европейски проект Common Information Sharing Environment (CISE), който цели създаване на обща европейска среда за споделяне на информация.