DHL Express Bulgaria официално откри своя нов логистичен център в София
Секция: ИКОНОМИКА
17 Октомври 2018 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
DHL Express Bulgaria официално откри своя нов логистичен център в София

/КРОСС/ Лидерът в световната логистична индустрия  DHL Express откри своя нов логистичен център, разположен в непосредствена близост до Терминал 2 на Летище София.

В новото съоръжение се помещава високотехнологична автоматична система, която има капацитет на сортиране от 3000 пратки на  час.

                      

Toва ще увеличи значително скоростта за обработка на същите по внос и износ. Освен това, новият център е оборудван с последно поколение поточни линии, технологии за разчитане на баркодове, система за автоматична проверка на тегло и размери и рентгенови апарати, осигуряващи най-високо ниво на сигурност.

 

                      

На официалната церемония гостуваха над 200 партньори и клиенти на компанията. Водещ на събитието беше актьорът Юлиан Вергов, а за доброто настоение на гостите се погрижиха Хилда Казасян и нейният бенд.

„Инвестираме в голям проект, който значително ще подобри логистичната индустрия в България. Към днешна дата автоматизирани системи за обработка на пратки, има в над 100 държави по света. Подобни системи се използват от повече от 10 години, а в момента в глобален мащаб, компанията инвестира в над 40 проекта в различни държави. Горди сме, че вече и у нас имаме първата автоматизирана система, която има потенциал да се превърне в един от най-големите разпределителни хъбове за куриерски доставки и карго в региона”, каза управителят на DHL Експрес България Румен Иванов.

                     

Новата сграда се разпростира на площ от над 10 000 кв. м и в нея работят над 300 служители. Проектът е реализиран в отговор на нарастващите обеми, които обработва компанията и към момента няма аналог в страната.

Най-големите подобни автоматизирани системи се намират в основните разпределителни хъбове на DHL в Лайпциг (Германия), Брюксел (Белгия), Ийст Мидландс (Англия), Бергамо (Италия), Синсинати (САЩ), Хонг Конг (Китай).

                     

DHL Eкспрес България реализира сериозни инвестиции и в своята регионална мрежа, като за период от три години, офисите в Пловдив, Бургас, Монтана и Велико Търново са изцяло обновени.

DHL диктува тенденциите не само в логистичния бизнес, а и в света на модата. Следвайки традицията ежегодно да си партнира със Седмицата на модата из целия свят, по време на откриващата церемония бяха представени официални рокли в корпоративните цветове на компанията - жълто и червено. Моделите са дело на българския моден дизайнер Антъни Лангунтин и бяха представени за първи път в есенно-зимното издание на Sofia Fashion Week. Впечатляващото ревю допълни перфектно събитието, като беше последвано от стилен коктейл и много приятни изненади за гостите.