Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
18 Октомври 2018 08:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ „ОЛАФ може да провери и ремонта на "Граф Игнатиев"“, пише на първата страница на вестник "Сега". Колкото повече наближава времето за пускане на трамваите по улицата в ремонт - "Граф Игнатиев" – в началото на ноември, толкова повече изпъкват строителните неуредици около обекта, допълва изданието. Вестникът пише още, че разследване на гражданската организация "Спаси София" показва, че Столична община е направила недопустими промени в проектите за ремонта, когато той вече е бил в ход. От "Спаси София" са подали сигнал по случая до управляващия орган, прокуратурата и ОЛАФ, с надеждата, че общината ще отнесе санкции.

Селското стопанство и туризма са галениците на държавата, пише още "Сега" и допълва, че това са отраслите, които ползват най-много данъчни преференции. Благодарение на държавното рамо през миналата година, фирмите от аграрния сектор са си спестили близо 130 милиона лева, близка до тази цифра са спестили и компаниите в туристическия сектор, сочи анализ на финансовото министерство за данъчните разходи през 2017 г.

„Светът се преобърна, бедните намаляха“, е водещото заглавия на "24 часа". Септември 2018 година е повратна точка в световната история. За пръв път 50% от човечеството вече са в средната класа, а бедните и хората в риск от бедност не са глобално мнозинство. 3,8 милиарда души живеят с над 11 долара на ден. Това съобщава авторитетния американски институт "Брукингс", цитиран от часовия вестник.