Банско се подготвя за зимния туристически сезон
Секция: Туризъм
18 Октомври 2018 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банско се подготвя за зимния туристически сезон

/КРОСС/ Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така и за Коледа и Нова година в зимния ни курорт Банско.

Част от хотелите са заети на 100% за декември месец, като резервациите са направени най- вече от чужденци, които съчетават карането на ски с празниците, съобщава БНТ.

В хотелите в Банско ремонтите вече почти навсякъде са приключили и са готови да посрещнат своите гости. За студентския празник хотелите в Банско предлагат предимно две нощувки с включена празнична вечеря, ди жей и ползване на спа услуги. В 4 и 5-звездните хотели пакетите за един човек струват около 190 лв.

Айше Медарова, управител на хотел: Обикновено ние като по- висок категориен хотел правим подбор на студентите, които правят записване до нас, университета, на опита, който имаме. За съжаление, не всички студенти отиват да се забавляват, но се случват и ексцесии по време на престоя им.

Някои от механите в курорта пък предлагат ваучери за вечеря на различна стойност, като студентите могат сами да избира храната и напитките, които да бъдат включени.

Юлия Попова, управител на механа: Ние сме местен бизнес, тук сме събрали сдружение , което обединява местните традиции с напитки и харни и работим усилено за утвърждаването им в по- дългосрочен аспект. Разбира се, че харесват местната кухня.

Много от студентите предпочитат големите хотели, къде получават пакети от повече услуги на едно място и така не им се налага да излизат.

Юлия Попова, управител на механа: Ние, така да се каже, едва ли не, се домогваме до туристите, които главно присъстват в големите хотели, но това е въпрос на желание на местния човек да утвърди своите позиции в бъдеще.

От туристическия бранш казаха, че очакват ръст на посетителите тази зима. Като за Нова година и Коледа на много места вече базите за настаняване за запълнени.

Айше Медарова, управител на хотел: За Нова година имаме 5 дневни пакети, които включат и новогодишна- празнична вечеря, имаме и богата програма, включва различни стилове и различни неща, които ще се случват на 31 декември. За Коледа също имаме почти 100 % запълняемост. Основно за Коледа, това е гръцки пазар.

Туристите в Банско през зимните месеци основно са от съседните на нас държави, но се увеличава броят и на англичаните, които избират курорта за почивка. Българите обикновено правят резервациите си в последния момент, коментират от бранша.

Общината е готова, категоричен е кметът на града Георги Икономов. Той заяви, че по-скоро не очаква ръст на туристите и не бива да се залага и занапред ръст на туристите, а на качеството.