ЧЕЗ Електро стартира инициативата We Do Green със засаждането на 10 дървета
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Октомври 2018 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЧЕЗ Електро стартира инициативата We Do Green със засаждането на 10 дървета

/КРОСС/ Над 1 500 дървета и фиданки ще бъдат засадени тази есен на територията на Западна България от доброволци – служители на ЧЕЗ в България и граждани, със съдействието на gorata.bg

На 27 октомври 2018 г. от 11:00 ч. на бул. „Черни връх“ в София, след традиционното, съботно бягане на 5kmrun.bg в столичния Южен парк, което за втори път тази година ще е под мотото Run Green, участници в бягането и служители на ЧЕЗ в България ще засадят първите 10 дървета от предвидените за засаждане тази есен на територията на Западна България.

Събитието е част от инициативите, включени в кампанията на „ЧЕЗ Електро България“ АД - „Зареждаме Ви с енергия“, по време на която Дружеството организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност.

Стартът на кампанията бе даден на 14 юли 2018 г., когато „ЧЕЗ Електро България“ АД и 5kmrun.bg проведоха съвместно Run Green – бягане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green определи и броя дървета - 366, които да бъдат засадени през есента от доброволци – служители на ЧЕЗ и граждани. „ЧЕЗ Електро България“ АД, със съдействието на gorata.bg, увеличи този брой и планираните за засаждане дървета са над 1 500.

Следващото събитие от инициативата We Do Green е предвидено за 2 ноември 2018 г., когато в землището на с. Росоман, Община Божурище, със съдействието на gorata.bg, доброволци – служители на ЧЕЗ в България, ще засадят 1 500 дървета.

През ноември, съвместно със столичната Община „Възраждане“, „ЧЕЗ Електро България“ АД организира и засаждане на дървета в парк „Възраждане“ от доброволци – жители на общината и служители на ЧЕЗ в България.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира използването на електронната фактура, като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава възможност за личен принос към опазване на природната среда.

До момента клиентите на „ЧЕЗ Електро България“ АД, използващи по-модерния и екологичен електронен вариант на фактура, са повече от 400 хиляди. Те дадоха своя принос в опазване на околната среда, като с избора си спасиха от изсичане над 3 550 дървета, спестиха над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им.