„Атака”: Защо да не поискаме оставката на Валери Симеонов?
Секция: ПОЛИТИКА
18 Октомври 2018 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Атака”: Защо да не поискаме оставката на Валери Симеонов?

/КРОСС/ Напрежението в редиците на „Обединените патриоти” остава. След като в сряда НФСБ сне доверието си от Волен Сидеров, днес неговите съпартийци заявиха, че може да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Това е една прекрасна проява на лош вкус от страна на колегите. Има си място, където тези неща може да се коментират и това е коалиционният съвет. След като е повдигнат въпросът за оставката на г-н Сидеров, защо да не се иска оставката и на г-н Симеонов?”, запита риторично депутатът от „Атака” Николай Александров.

Заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев отказа да коментира думите на Александров с аргумента, че това не е изложено като официална позиция на представляваната от него партия.

Неразбирателството между Патриотите започна, след като НФСБ свали доверието си от Волен Сидеров. Като причина за това от партията посочиха посланията и „лъжите”, отправени към Симеонов и Цветан Цветанов по партийната телевизия на „Атака”. Депутатите на Симеонов обявиха, че Сидеров работи срещу интереса на България и за разпад на коалицията.

„Този, който разваля коалицията, се казва Валери Симеонов. Това, което прави, не е от сега, защото аз имам пред себе си негови изявление още от времето, когато преговаряхме. Той отдавна работи с човек от ГЕРБ, но няма да казвам с кого”, заяви лидерът на „Атака”.