Продажбите на LADA в чужбина отчитат рязко увеличение
Секция: Автомобили
18 Октомври 2018 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продажбите на LADA в чужбина отчитат рязко увеличение

/КРОСС/ За първите девет месеца от тази година компанията "АвтоВАЗ" е продала в чужбина 27 000 398 превозни средства и монтажни системи, което е с 65% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това сочи прессъобщение на най-големия производител на автомобили в Русия, съобщава bg.rbth.com.

През юни са продадени 3508 коли, което е увеличение с 34% спрямо миналата година.

Най-популярните модели са LADA 4x4 и LADA Vesta, които представляват 30% от общия износ на компанията. За периода "АвтоВАЗ" е започнала продажби на автомобили в две нови страни и е отворила девет търговски центъра. В момента автомобили LADA могат да бъдат закупени в Тунис и дори в два града в Чили, Сантяго и Пунта Аренас. До края на тази година се предвижда да бъдат открити 35 дилърски центъра в 11 държави по света, твърдят руските медии.

В Беларус LADA заема второ място по продажби за първите девет месеца на тази година. В Минск, Гомел, Могильов, Пинск, Витебск и Гродно са отворени модерни дилърски центрове.

Руската компания е възвърнала и водещата си позиция в продажбите на автомобили в Казахстан с пазарен дял от 22,9, което е с 5,2% повече от миналата година.

В Русия за периода от януари до юли тази година най-продаваната кола е LADA Vesta, следвана от LADA Granta и LADA Largus.

През юни LADA Vesta записа рекордни продажби в родината си от 9843 автомобила, с 49 на сто повече от миналата година. Така Kia Rio бе свалена от трона, въпреки че това начинание бе на пръв поглед невъзможно.