Доц.Георги Йорданов: Здравеопазването е един от трите най-тежки проблеми в България
Секция: ПОЛИТИКА
19 Октомври 2018 09:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц.Георги Йорданов: Здравеопазването е един от трите най-тежки проблеми в България

/КРОСС/ Този вот на недоверие е предизвикан не само от ПГ на "БСП за България", но и от гражданите

"Този вот на недоверие е предизвикан не само от ПГ на "БСП за България", но и от гражданите, с които се срещаме постоянно и определят здравеопазването като един от трите най-тежки проблеми в страната ни". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" доц.Георги Йорданов пред БТВ. Той добави, че съществуването на здравна система у нас е благодарение на търпението на българските лекари и това, че те дават изключително много, за да могат да лекуват хората.

Народният представител припомни, че 1.5 млрд. лв. бяха взети от НЗОК от първото правителство на Борисов, а с второто правителство на ГЕРБ са дошли лимитите на болниците и идеята за пръстовия отпечатък.

"Сега при Борисов 3, вече две години, ние, от БСП, говорим, че има проблем в здравеопазването и министърът се съгласи, но нищо не се случва, за да се промени системата", добави Йорданов. Той каза още, че хората от малките общини нямат почти никакъв достъп до медицинска помощ и трудно стигат до лекар, а състоянието на спешната помощ, също не е добро.