Скандал с клип на Софи Маринова
Секция: Шоубизнес
19 Октомври 2018 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандал с клип на Софи Маринова

/КРОСС/Последният клип на Софи Маринова предизвика всеобщо възмущение. Причината – певицата е снимана, стъпила върху каменните гъби край Кърджали.

Режисьорът на клипа Люси Иларионов обясни, че всъщност Маринова е стъпила не върху самите каменни гъби, а върху камък до тях.

„Повредени ли са? Не виждам да са повредени. Това, което аз виждам е, че благодарение на Софи в момента много хора научиха за това прекрасно място”, посочи режисьорът.

По думите му той е попаднал на мястото случайно и е останал очарован. Не знаел обаче че това е природен феномен, намиращ се под особена защита. Разрешение за снимки също не поискал.

Въпреки това нито Иларионов, нито Маринова ще влязат в затвора заради станалото. Това обясни природозащитникът Тома Белев. Той разясни също така, че камъкът до гъбите, върху който е стъпила певицата, в миналото е имал същата констуркция, но бракониери разрушават скалата в търсене на злато, съобщава БиТиВи.

„Специално каменните гъби при село Бели пласт са една от типичните спирки за посещение в Родопите. Обявени са за природна забележителност през 1974 г. Те са образувани вследствие на ерозия. Там имаме два пласта скали. Един пласт туфи – първата скала, образувана от отаяването на пепел от вулканична дейност. Вторият пласт са метаморфни скали, които са по-твърди, и вследствие на ерозията по-меката час се изтънява, а отгоре остава един камък.

Необичайните скали попадат в Закона за защитените територии, както и в Закона за горите.