Заместник-министър Димитър Геновски откри международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Октомври 2018 14:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заместник-министър Димитър Геновски откри международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски откри Международния панаир на колекционерите „Булколекто 2018“. Експото се организира от Съюза на филателистите в България и се провежда в рамките на Есенния международен технически панаир в Пловдив.

Събитието е съпроводено от национална филателна изложба, каза по време на откриването заместник-министър Геновски. Едни от най-атрактивните експонати на българската състезателна филателия са разположени на 160 изложбени пана, добави той.  Заместник-министърът подчерта, че сред уникатите са марките с обърнат фон - 5 стотинки от поредицата „Царска поща“ и 3 стотинки - от серията „Голям лъв“.

Началото на международния панаир „Булколекто 2018“ бе дадено с пускане в употреба на четири пощенски марки на тема „Фауна – изчезнали видове”. Изданието се отпечатва в блок-лист и като серия. Проектът включва илюстрован пощенски плик и печат. Специално за колекционерите има и малотиражна вариация на проекта. Пощенската марка изобразява животински видове, които са обитавали Земята, но са изчезнали през последните 300 години.

По-късно днес бяха валидирани и пощенско-филателни издания, които са посветени на годишнини от рождението на бележити световни творци - ренесансовият художник Тинторето, композиторът Шарл Гуно, писателят Майн Рийд и режисьорът Ингмар Бергман.