Предстоящи събития в страната за 20 октомври
Секция: Предстоящи събития
20 Октомври 2018 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 20 октомври

/КРОСС/  София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще се срещне със зам.-председателя на Постоянния комитет на общо-китайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин.

***
София.
От 9.00 часа в Националния дворец на културата ще се проведе четвъртата среща на местните лидери на страните от Централна и Източна Европа и Китай „16+1". Форумът ще бъде открит от премиера Бойко Борисов. Министър-председателят ще проведе и двустранна среща със заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското събрание на народните представители Цао Дзиенмин

***
София.
От 11.00 часа в сградата на омбудсмана Мая Манолова ще отчете 3 години на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе почистване на залите на Националния студентски дом. Ще бъдат осигурени ръкавици и чували за всички доброволци, включили се в инициативата по почистване.

***
София.
От 10.00 часа на столичния пазар „Ситняково" ще се проведе фермерски пазар, вдъхновен от есента.

***
София.
От 10.30 часа пред Войнишкия паметник с лъва при НДК ще се проведе ежегодната кампания, посветена на борбата ни с трафика на хора.

***
София.
От 11.00 до 16.00 часа в Античен комплекс „Сердика" (Ларгото между метростанция „Сердика" и Президентството) ще се проведе Ден на японските бойни изкуства и културни традиции.

***
София.
От 11.00 часа в Зала „Родопи" по време на Международното изложение Automotive Expo Sofia 2018, Българската федерация по авомобилен спорт, съвместно с домакините от Интер експо център организират Кръгла меса на тема: „Автомобилният спорт и безопасността на движение".

***
София.
От 11.00 часа стартира есенния залесителен сезон в Новата гора на София край Суходол.

***
София.
От 11.00 часа в Дом-паметник „Ал. Стамболийски" НС на Отечествения съюз ще проведе Общо събрание (конгрес).

***
София.
От 11.00 часа в парк „Възраждане" по инициатива на Савина Савова, кмет на район „Възраждане"-СО, ще се проведе инициативата "Читалищата - творчество, културни ценности и традиции".

***
София.
От 19.00 часа в Зала "България" ще се проведе концерт на Софийска филхармония с известната пианистка Дора Делийска.

***
Бургас.
От 10.30 часа пред сградата на Община Бургас ще започне дефилето на Маскарадните игри, което ще преминава от Община Бургас към площад „Тройката", а в 11.00 ще започне представянето на маскарадните групи.

***
Варна.
От 10.30 часа в 1СУ "Пенчо П. Славейков" комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще бъде гост на ателие за забавно програмиране с робота Финч в 1СУ "Пенчо П. Славейков" на ул. „Стара планина" - № 11. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на програмирането, която се провежда за шеста поредна година. Уменията си пред българския еврокомисар ще покажат деца от пети клас.

***
Видин.
От 11.00 часа пред спортна зала „Фестивална" заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков ще даде старт на първия Поход за Свобода в град Видин, който се организира по повод Международния ден за борба с трафика на хора - 18 октомври.

***
Враца.
От 08.00 часа от паметника на загиналите във войните за национално обединение, до гаровия площад в града /Лъвчето/ ще стартира емблематичния за града поход-събор „Речка", който се провежда за 33 пореден път.

***
Кюстендил.
От 11.30 часа с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Преосвещеният Белоградчишки епископ Поликарп ще освети нов параклис в Рила.

***
к.к. „Пампорово".
От 09.00 часа в заседателна зала на Хотел „Белвю Ски & Спа" в к.к. „Пампорово" ще се състои откриването на „Чилова академия - 2018".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Международен панаир ще се състои специализирана изложба на йоркширски териери по време на финалите за Световната киноложка купа 2018.

***
Пловдив.
В 11.00 часа от пл. „Стефан Стамболов" ще тръгне „Поход на свободата" - глобалната инициатива срещу трафика на хора.

***
Сливен.
От 11.00 часа от бул. Цар Освободител № 1, пред централния вход на Община Сливен, тръгва Поход за Свободата срещу трафика на хора.

***
Смолян.
101-ви Алпийски полк - Смолян ще отбележи своя празник.

***
с. Труд.
От 13.00 часа пред кметство с. Труд, ще стартира протест за чист въздух и работещи институции.

***
Търговище.
В 10.00 часа в спортна зала „Дечко Стефанов" ще се проведе VІI Национален фолклорен фестивал за любителските клубове по танци „Джумалийско надиграване".

***
Шумен.
От 10.00 часа в на бившето летище до хиподрума ще се проведе двудневен турнир по прескачане на препятствия.

***
Шумен.
От 11.00 часа под лозунга „Не на робството", от площад „Освобождение" до входа на Градската градина, младите доброволци на БЧК-Шумен още се присъединят към Световния поход против съвременните форми на робството и дискриминацията.