Голямото дерби по върховете изправя Лудогорец срещу Левски
Секция: СПОРТ
20 Октомври 2018 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Голямото дерби по върховете изправя Лудогорец срещу Левски

/КРОСС/ Голямото дерби от 12-ия кръг на Първа лига ще противопостави отборите на Лудогорец и Левски. Двата тима ще се изправят един срещу друг на стадиона в Разград, в събота, 20 октомври. Мачът е от 20.00 часа и ще можете да го проследите по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и GONG.BG.

Топ отборите, които заемат първо и второ място във временното класиране на шампионата, ще бъдат ръководени от главния съдия Георги Кабаков.

Любопитен факт е, че при победа над „сините" Лудогорец ще стане лидер в класирането за първи път през сезона. През миналия сезон пое водачеството след 11-ия кръг, за да не го изпусне до края.

В същото време обаче обстановката в Левски изглежда далеч по-спокойна от тази в Разград, заради треньорската рокада, която предстои в Лудогорец. Пауло Аутуори ще води шампионите за последно именно срещу „сините", а след това щафетата ще поеме Антони Здравков. Спортният директор Методи Томанов също се раздели с „орлите". Очаква се обаче Елин Топузаков да влезе в щаба на Антони Здравков.

След наказание в центъра на отбраната се завръща Козмин Моци. Бранителят ще стане едва третият играч в клубната история на Лудогорец със 150 мача в елита.

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович има известни проблеми с контузени играчи. Давид Яблонски изпитва болки в областта на адукторите, но най-вероятно ще бъде на линия срещу Лудогорец. Паулиньо обаче е с контузия, а под въпрос е Богдан Вашчук. Решението, дали ще вземат участие, най-вероятно ще бъде взето в последния момент.

Готови за игра са Станислав Костов и Габриел Обертан, а Ейолфсон ще премине фитнес тест, за да се види състоянието му преди важния двубой.

Отборът на Левски не само ще защитава своята чест в този мач, но има да се справя с негативна серия. Тимът няма победа в последните си 7 шампионатни срещи с разградчани - 4 загуби и 3 ремита.

Битката ще се води на още един фронт. След 11 кръга първото място при стрелците си делят острието на Левски Станислав Костов и щатният голаджия на Лудогорец Клаудиу Кешеру. И двамата имат по 8 попадения, като другото общо помежду им е, че никой от тях дотук не е реализирал от дузпа.