Стотици хиляди на поход срещу Brexit в Лондон
Секция: СВЯТ
20 Октомври 2018 19:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стотици хиляди на поход срещу Brexit в Лондон

/КРОСС/ Протестиращи излязоха по улиците на Лондон с искане за втори референдум за сделката по излизането на страната от ЕС. Според организаторите митингът в Лондон е събрал 600 хиляди души. Те поискаха да има още един референдум, на който британците да кажат дали са съгласни с финалното споразумение с Европейския съюз за излизането от общността.По първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души. Обявената бройка е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.

Някои от участниците в протестната акция дори скандираха за ново гласуване за напускане на Евросъюза, което правителството вече отхвърли като вариант. На митинга имаше много депутати от двете големи партии, а речите бяха открити от кмета на Лондон Садик Кхан.
Ruptly припомня, че лидерите на Европейския съюз посрещнаха със скептицизъм последните предложения на британския премиер Тереза Мей за Brexit. Правителството в Лондон отхвърли идеята за втори референдум по въпроса.