Предстоящи събития в страната за 21 октомври
Секция: Предстоящи събития
21 Октомври 2018 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 21 октомври

/КРОСС/

***
Кърджали.
От 09.30 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов по повод Деня на Кърджали. По-късно тя ще присъства на тържествената сесия на Общинския съвет Кърджали. В 12.00 часа председателят на парламента ще присъства на тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите и ще приветства жителите и гостите на града.

***
София.
От 09.30 часа във Дома на футбола, резиденция „Бояна", АБВ - Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява" под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен".

***
София.
От 10.00 часа „Ариана" заедно със служителите на компанията, партньори и доброволци ще продължи да засажда дръвчета в „Новата гора на София", която се намира в близост до кв. „Суходол".

***
София.
От 16.00 часа в Артгалерия - НДК ще се открие изложбата на румънския художник Лучан Добарта.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе среща с автора Божидара Мавродиева.

***
София.
От 17.00 часа ще се проведе координиран протест на жителите на Казичене, Кривина, Бусманци, Горубляне, Панчарево и Кокаляне. Жителите на Казичене, Кривина и Бусманци ще се съберат при пешеходната пътека на „Околовръстното шосе" при Видните. Протестиращите от Горубляне при бул. „Цариградско шосе", а хората от Панчарево и Кокаляне при бул. „Самоковско шосе". Причина за протеста е липсата на канализация в населените места.

***
София.
От 18.00 часа в ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс ще се състои най-новият спектакъл на Ива Свещарова „Съвършено розово".

***
София.
В 22.10 часа на летище „София" на Терминал 2 българските олимпийци ще се заврънат от младежките игри в Буенос Айрес с полет през Франкфурт.

***
Бургас.
Oт 11.00 часа в ТК „Акве Калиде тазседмичното издание на инициативата „Арт-И-Факти" ще запознае децата с една различна рисувателна техника и жанр. Децата ще сътворят любим анимационен герой чрез техника стъклопис.

***
Бургас.
В 09.00 часа на входа на морската градина откъм хотел „Приморец" ще стартира първото издание на кроса Morning Run Burgas, който се организира от Спортен клуб Бегач съвместно с Община Бургас.

***
Бургас.
От 11.00 часа до 13.00 часа ТК „Акве Калиде" ще бъде показано на децата как се изработват движещи се анимационни герои.

***
Велико Търново. /с. Присово.
От 10.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Публично четене на слово от Петър Дънов - беседа.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в АМР „Трапезица" ще бъде представен „Дванадесета нощ" /Уилям Шекспир/ - спектакъл, режисьор Валерия Вълчева.

***
Видин.
От 10.00 часа на пистата на летището при с. Иново заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов ще открие международния 7-ми национален шампионат по раликрос „Видин - 2018".

***
Горна Оряховица.
От 15.00 часа в спортна зала „Никола Петров" ще се проведе среща по хандбал между ХК „Локомотив"-Горна Оряховица и ХК „Осъм"-Ловеч.

***
Добрич.
В 09.30 часа на игрището с изкуствена настилка на комплекс „Простор" ще се ежегоден турнир по футбол за глухи за Североизточна България.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе" ще се играе спектакълът „Косе Босе".

***
Казанлък.
От 16.00 часа евродепутатът Ангел Джамбазки ще направи спешна приемна срещу циганските своеволия в близост до квартал „Изток".

***
Пловдив.
От 12.00 часа на пл. Римски стадион Хюи Фюри и целият му екип ще очакват любителите на бокса. В 14.00 ч. ще се проведе откритата тренировка в Боксов клуб „Юнайтед Спортс" към Спортно училище „Васил Левски".

***
Сливен.
От 11.00 часа от площад „Хаджи Димитър" ще тръгне градски велотур за празника на Сливен - Димитровден.

***
Смолян.
От 09.00 часа в храм „Св. Висарион Смоленски" Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, ще oглави светата божествена Литургия.

***
Смолян.
От 14.00 часа на пл. „България" ще се състои празнична програма по повод 106 години от Освобождението на Родопите - Празник на Община Смолян. От 16.00 часа на връх Средногорец ще бъде отслужена Панахида за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, както и ще бъдат поднасени на венци и цветя пред Паметника-костница. В 18.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще участва в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов. В 19.30 часа председателят на Народното събрание ще приеме рапорта на командващия зарята и ще произнесе слово по повод 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите.

***
Силистра/с. Суходол, община Главиница.
От 07.00 часа ще се проведе втори тур на частичните избори за кмет на кметство Суходол.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе постановката „Алиса в страната на чудесата".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов" ще започне второто издание на Държавния турнир по спортни танци за Купа Стара Загора 2018.

***
Търговище/с. Паламарца, община Попово.
В НЧ „Искра" ще се проведе пето юбилейно издание на събора „Който се смее, не старее".

*** Шумен.
От 09.00 часа в зала „Арена Шумен" ще се състои Европейско и Балканско първенство по ММА.