Преглед на неделните вестници
Секция: Преглед на печата
21 Октомври 2018 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на неделните вестници

/КРОСС/ "24 часа" предлага 10 лесни начина да се предпазим от грип. Ето някои от съветите: избягвайте да се храните на бюрото в офиса; дръжте четките си за зъби вкъщи отделно една от друга; поддържайте температура в дома около 20 градуса. Важно е също да се дезинфекцират всички дръжки на вратите и мийте често ръцете си, пише още вестникът.
"Телеграф" разказва за рекордна кражба, извършена в магазин на булевард "Витоша" в София. Крадец, ловък като фокусник, отмъкнал часовник от световноизвестна марка на стойност 90 хиляди лева от магазин пред очите на продавача и охранителя. Всичко е записано на охранителна камера, записът е иззет от полицията.
В интервю за "24 часа" отец Василий Сарян, мигрирал у нас от Армения, споделя "...много хора днес вярват само на думи." Отецът е председател на църковното настоятелство на столичния храм "Въздвижение на Свети Кръст Господен" на булевард "Черни връх". "Единственото, което хората не трябва да правят, е да губят вярата си", подчертава свещеникът и припомня "Всяко зло е за добро".
За поредна година, ръководството на православната църква у нас се противопоставя на празнуването на Хелоуин, пише "Телеграф". Келтският празник, наследен от католиците и протестантите, се родее с нашите кукери, пояснява вестникът. Библията забранява магиите и викането на духове, аргументират се нашите духовници.
Хелоуин предстои на 31 октомври, припомня изданието.