Предстоящи събития в страната за 22 октомври
Секция: Предстоящи събития
22 Октомври 2018 07:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 22 октомври

София.
От 09.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав А., Владислав А. и Асен И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов ще се срещне с работодателските организации. След срещата са предвидени изявления за медиите от 11.00 часа в Министерски съвет.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще се гледа делото срещу В. Димитров, Л. Абланска и М. Стоилова (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 09.30 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Павел М., обвинен в престъпление по служба.

***
София.
От 09.30 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Йордан Н. и Андриан А., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в VI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А. и Кирил Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Атанас М., Ивайло Г., Николай З., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Софийската опера и балет списание „Мениджър" ще обяви финалистите в 11-ото издание на конкурса „Мениджър на годината".

***
София.
В 11.00 часа в зала „Триадица" на „Гранд хотел София" СДС, със съдействието на фондация „Конрад Аденаур", организира дискусия на тема „Българите - европейски граждани с европейски доходи - десният път за постигането на тази цел". Лектори ще бъдат икономическият експерт от ИПИ Петър Ганев, икономистът и финансов журналист Владимир Сиркаров, международният секретар на КТ „Подкрепа" Веселин Митов, ръководителят на офиса на „Конрад Аденауер" в България Торстен Гайслер. Дискусията ще бъде открита от председателя на СДС Румен Христов.

***
София.
От 11.00 часа в Х състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Георги К., Илко П., Теодор Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Крум К., Мирослав Е. и Свилен Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на БСК ще се проведе пресконференция на тема „Пореден удар върху светлия бизнес с новите изисквания към касовите апарати".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА. Гражданска инициатива „Граждани за София" ще дадат пресконференция на тема „Певърна ли се София в европейска столица с бюджета си от 15 млрд. лв. за 10 години?

***
София.
От 11.30 часа в централата на партията на улица „Врабча" 23, ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция след среща с ръководството на Камарата на строителите в България.

***
София.
От 11.30 часа до 13.30 часа в кабинет 207 в поликлиниката на ВМА ще се проведа безплатни прегледи за катаракта и глауком. Инициативата е част от скрининговата програма на Националната кампания "Право на зрение".

***
София.
От 12.30 часа пред сградата на Министерски съвет ще се проведе протест под надслов „Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!", организиран от майки на деца увреждания.

***
София.
От 13.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Станимир Х.

***
София.
От 13.30 часа на пешеходния мост над бул. „България" до НДК ще бъде открита пета изложба „Виж София - където строителството историята с Бъдещето".

***
София.
От 13.30 часа в XIX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Антон Х., Бойко Ф., Бойчо Ф., Вилхелм К., Милен В. И др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в XVI състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Манчо К.

***
София.
От 14.00 часа в VIII състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Цветомир Ц.

***
София.
От 14.00 часа в зала "Мраморна" на МТСП, КТ „Подкрепа" ще предложи на Комисията по доходи и жизнено равнище своето предложение за промяна в заплащането и ограничаването на нощния труд.

***
София.
От 15.00 часа в XII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Марина Н., обвинена в участие за организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде представена изложба, посветена на Джеймс Джойс.

***
София.
От 16.00 часа във фоайето на Физическия факултет на Софийския университет ще бъде открита документалната изложба "Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков ( 1919 - 2015 г.).

***
София.
В 18.15 часа в централното фоайе на НДК министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще даде изявление по повод киноспектакъла „Бъди войник", с който Министерството на отбраната започва кампанията за привличане на кандидати за военнослужещи в Българската армия.

***
София.
От 18.30 часа в зала 1 на НДК, Гвардейският представителен духов оркестър и рок група „Б.Т.Р." ще покаже кино-спектакъла „Бъди войник". С киноспектакъла Министерството на отбраната започва кампанията за привличане на кандидати за военнослужещи в Българската армия.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Академия" на Национална художествена академия ще бъде открит Четвърти международен фотосалон „Старт Фото2018".

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека продължава поредицата „Поет на месеца".

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 във Варна народният представител Павел Христов ще приема граждани.

***
Варна.
От 13.00 часа в хотел "Черно море" ще се проведе Национална конференция на тема: "Правата и интересите на детето при родителски конфликти и родителско отчуждение", която ще премине под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Целта на конференцията, която се организира от Сдружение "В името на децата на България", е да се изработят законодателни инициативи, свързани с темата, които в спешен порядък да бъдат внесени за обсъждане и гласуване в Народното събрание

***
Варна.
В 15.00 часа в културно-исторически център „Двор на кирилицата" в град Плиска ще се състои тържествено откриване на бюст-паметници на прочути руски и български писатели: Лев Толстой (скулптор М.Переяславец), Александър Грибоедов (скулптор З.Церетели), Илия Илф и Евгени Петров (скулптор А.Миронов), Марина Цветаева (скулптор Е.Дубровина), Антон Чехов (скулптор А.Рукавишников), Иван Крилов (скулптор А.Казиев), Йордан Йовков и Дора Габе. Двор на кирилицата и Генералното консулство кани всички желаещи да се присъединят към събитието, входът е свободен.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „22 септември" Кметът д-р Атанас Камбитов ще проведе среща с граждани по повод инициативата „Ти предложи! Кмете, направи!".

***
Бургас.
В 11.00 часа в централата на ПП ГЕРБ, ул. „Конт Андрованти" 5, народният представител от ГЕРБ Галя Василева ще има приемен ден.

***
Бургас.
От 14.00 часа в капитанска зала на хотел „България" ще се състои пресконференция по повод домакинството на град Бургас на втория кръг на наймащабното боксово събитие на България - Националната боксова лига.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на народния представител от ВМРО Милен Михов.

***
Велико Търново.
От 17.15 часа на паметник „Майка България" ще се проведе отбелязване на Празника на Търновски гарнизон.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще бъде представен „Чешити" - театрален спектакъл на ДТ „Рачо Стоянов".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе редставяне на стихосбирката „Съвпадения", автор: Калоян Христов.

***
Видин.
От 17.00 часа в музей „Кръстата казарма" ще бъде открита изложба „16 фотоса - другото лице на войните ни".

***
Видин.
От 17.00 часа в музей „Кръстата казарма" кметът на Община Видин Огнян Цеков ще открие изложбата „16 фотоесета „Другото лице на воините ни", която е част от програмата за духовния празник на Видин - Димитровден.

***
Добрич.
От 09.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе кукленият спектакъл „Таласъмът Тропалан".

***
Добрич.
От 11.30 до 13.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведе маратон на четенето.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се играе спектакълът „Службогонци" от Иван Вазов.

***
Дупница.
От 10.00 часа на входа на бившите казарми ще бъде направена първа копка на проекта по изграждането на център "Дом и семейство за всяко дете в община Дупница". От 11.00 часа на 100 метра от мястото ще бъде официално направена първата копка и на проект "Интегриран градски транспорт".

***
Казанлък.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „Климент Охридски" 1, народният представител Борис Кърчев ще има приемен ден.

***
Карлово.
В 17.30 часа в зала „Васил Караиванов" ще се проведе обсъждане на Законопроекта за маслодайната роза.

***
Плиска.
От 15.00 часа в Двора на кирилицата ще се състои на тържествено откриване на паметниците на писателя Йордан Йовков и на руски класици.

***
Пловдив.
В 12.00 часа в ДКЦ 1 ще се проведе общо събрание между медици и представители на Общинския съвет, на което ще бъдат обсъдени настоящи проблеми.

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с граждани от избирателния си район. Графикът на приемните може да видите тук.

***
Пловдив.
В 17.30 часа в Конферентната зала на библиотека „Иван Вазов" ще се състои представяне на книгата „Историческа традиция и съвременни реалии на православното подвижничество и поклонничество от Русия в Света гора (XVIII - XXI в.)" на доц. д-р Пламен Славов.

***
Пловдив.
В 18.00 часа пред сградата на Община Пловдив ще се проведе митинг-протест с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на Община Сливен ще се проведе пресконференция по повод началото на строителните работи по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Сливен".

***
Сливен.
От 11.30 часа в двора на Детска градина "Мак" ще се състои церемонията по първа копка и начало на строителството.

***
Стара Загора.
От 09.00 до 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, бул. „Митрополит Методий Кусев" 5, народният представител Радостин Танев ще има приемен ден.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена „Пинокио". От 19.00 часа ще се играе постановката „Укротяване на опърничавата".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Държавната опера ще бъдат отбелязани 125 години от създаването на БСП в Стара Загора. Лидерът на партията Корнелия Нинова ще е гост на тържеството.

***
Чирпан.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ, ул. „П. К. Яворов", народният представител Радостин Танев ще има приемен ден.

*** Шумен.
От 14.30 часа в заседателна зала на ДКТ „Васил Друмев" ще бъде дадена пресконференция.

*** Шумен.
От 14.30 часа в ПГСАГ - Шумен ще бъде дадено началото на Седмицата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, по повод 75 години от създаването на училището.

/КРОСС/