Отменят бедственото положение в Лом
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2018 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отменят бедственото положение в Лом

/КРОСС/ Бедственото положение в Лом ще бъде отменено по-късно през деня. Днес ще се извърши дезинфекция в детски ясли и градини, както и в училищата и от утре да започне нормален учебен процес, съобщи Евтим Евтимов – зам.-кмет на община Лом, в предаването „Тази сутрин ” по bTV.

Шест дни след тежката авария на водопровода, която предизвика бедствено положение в община Лом, водата потече от чешмите на хората.  Големият проблем с изграждането на нов водопровод обаче остава.

Ръководителят на ВиК Лом – инж. Любен Филипов, заяви, че всеки ден има авария на водопровода.

„Съоръжението е направено през 1971 година, от тогава до сега от вътрешността на вътрешността на стоманената тръба са създадени толкова много каверни, че просто е невъзможно да  се залепи и се слагат планки, кърпи се по занаятчийски, само за да задоволим нуждите на града”, обясни инж. Филипов.

„Аварията беше на тази част от водопровода, която е по-нова и затова беше възможно да се отстрани за 6 дни, но ако стане авария на другата част възстановяването на водоподаването може да отнеме и няколко месеца. При тази ситуация би трябвало да се вземат мерки колкото може по-бързо да се изградят останалите части  от новия водопровод, защото иначе ще се повтори ситуацията и то за много повече дни”, обясни още ръководителят на ВиК Лом.