Нападателят смазал от бой дядо от Славяново - с криминални регистрации и осъждан
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Октомври 2018 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нападателят смазал от бой дядо от Славяново - с криминални регистрации и осъждан

/КРОСС/ Двама възрастни мъже бяха пребити и ограбени. Първият случай е от град Славяново, а вторият е от София.

В резултат на проведените незабавни действия служители на ПУ – Славяново установили и задържали извършителя – 36 годишен от Славяново, с криминални регистрации в полицията и осъждан. С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

„Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой. В желанието се да се спаси, дядо ми си хвърля портмонето със 120 лева, нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112”, разказа внукът на нападнатия мъж в предаването „Тази сутрин” по bTV.

В София в събота по обяд 86-годишен мъж се прибира от пазар близо до метростанция „Вардар”. След него тръгва и негов съсед - Александър Кузов, тъй като забелязва, че странен младеж със сив суитчър и качулка да върви след мъжа. След това се чума странен шум и се оказва, че младежът е атакувал дядото. Нападателят успява да ограби възрастния мъж и да избяга.

„Спомня си, че някой го е ударил по главата и е паднал. Събужда се и вижда съседа и полиция около него, Нападнат е в гръб, ударен е 4 пъти”, обясни дъщерята на пострадалия Сийка Димитрова. У

Мъжът е откаран в Окръжна болница в тежко състояние, но е стабилизиран. Полицията все още издирва нападателя.