Ски-ваканцията у нас - по-скъпа тази зима
Секция: Туризъм
22 Октомври 2018 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Ски-ваканцията у нас - по-скъпа тази зима

/КРОСС/ Подготовката за зимния сезон в големите ски курорти вече започна. Преди дни Банско беше обявен за най-евтината ски дестинация в Европа сред 31 курорта. Седмична ваканция там струва 405 паунда, показва британската класация.

Колко ще ни струва почивката през зимните месеци? И къде най-евтино ще можем да караме ски или сноуборд? Екипът на NOVA сравни цените на лифт картите, нощувките и кувертите в заведенията в големите курорти у нас и в чужбина.

Очакванията са 1,7 млн. чужденци да влязат в страната през зимните месеци, като 210 хил. от тях ще карат ски или сноуборд.

В Боровец ден по пистите вече ще струва 58 лева. При онлайн презареждане отстъпката ще е 5%. Такава ще бъде новата цена и в Пампорово. Там картата от 58 лв. ще важи за двете писти – "Пампорово" и "Мечи чал", между които туристите ще се извозват с шатъл. Все още концесионерът в Банско не е обявил цените на картите. Но вероятно ръст ще има и там.

“Нашата ценова политика въобще не е гъвкава по отношение на лифт картите. Туроператорите е хубаво да знаят цените, за да си направим кампаниите, да продаваме много по-отрано, а не да чакаме последния момент“, коментира Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори.

Засега хотелиерите и в трите курорта не предвиждат скок в цените на услугите. Заведенията обаче готвят по-скъпи менюта.

А концесионерите обещават по-модерни лифтове и по-добре обработени писти.