Бургас посреща втория кръг на най-мащабното боксово събитие на България
Секция: СПОРТ
22 Октомври 2018 16:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Бургас посреща втория кръг на най-мащабното боксово събитие на България

/КРОСС/ Бургас ще се превърне в арена на епични битки в края на месец октомври. Причината е едно от най-важните спортни събития в календара на Българската федерация по бокс, а именно вторият кръг на Националната боксова лига Ефбет. 

Бургазлии и гости на града ще могат да гледат на живо зрелищните двубои в спортна зала „Младост“ на 26-ти октомври от 19:30 часа. На  ринга ще излязат едни от най-добрите боксьори у нас. Те ще се състезават в девет двубоя, по олимпийските правила, за отборите на „Лъвовете“ и на „Багатурите“. Това съобщи на нарочна пресконференция Атанас Николов от Управителния съвет на Българска федерация по бокс.

Националният треньор Жоел-Солер Арате ще изведе отбора на „Лъвовете“ във втори мач от Национална боксова лига Ефбет през този сезон. Неговите боксьори победиха тима на „Хановете“, воден от помощника му Валентин Поптолев, с 5-4 в първия кръг в Плевен през юни. Сега „Лъвовете“ ще се изправят срещу състава на „Багатурите“ с треньор Александър Александров.

За отбора на „Багатурите“ ще боксират и двама представители на бургаския клуб „Победа - Черноморец“ – Якуб Чиновлиев и Иван Атанасов. Европейският шампион за юноши от 2016 г. Атанасов ще има за съперник в категодия до 64 кг Калин Мавродиев от ЦСКА, а Чиновлиев ще срещне при 60-килограмовите друг представител на „армейската“ школа – Венсан Киркоров, бронзов медалист от европейското за юноши през 2016 г.

За „Багатурите“ ще се състезават още носителят на купа „Странджа“ за 2018 г. Петър Белберов (кат. +91 кг), както и световният и олимпийски шампион за младежи от 2014 г. Благой Найденов (81 кг). За „Лъвовете“ пък на ринга в зала „Младост“ ще излязат националите Тинко Банабаков (52) и Боян Асенов (56).

В рамките на галавечерта ще се състои и десета специална професионална среща между Милен Паунов и Калоян Йорданов.

Вторият кръг на Националната боксова лига Ефбет ще започне с демонстративна проверка на теглото. Церемонията ще се състои на партерния етаж на мол „Галерия“ – Бургас, от 12:00 часа на 26-и октомври. Съперниците в отделните двубои ще излязат един по един на специално изграден подиум, за да могат съдиите да измерят теглото им.

Галавечерта се организира от Българска федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на „Ефбет“, „Победа“ АД, Община Бургас, Мол „Галерия“ и Тикетпро.  Домакин на събитието е  боксов клуб „Победа – Черноморец“, гр. Бургас.  Медийни партньори са информационен сайт „Burgas24.bg и радио „Power FM“.

Билети  вече се продават в ticketpro.bg. В деня на събитието ще могат да се закупят и на касите на спортна зала „Младост“. Стойността им е 10,00 лева. Заключителният трети кръг на Лигата ще се проведе в средата на месец декември в столицата.