Откриха огромно количество допинг в норвежка болница
Секция: СВЯТ
22 Октомври 2018 18:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха огромно количество допинг в норвежка болница

/КРОСС/ Огромно количество допинг бе открито в болница в норвежкия град Тромсьо. Новината съобщава местното издание Itromso.

По случая са повдигнати обвинения на медицински работник. 43-годишният специалист от Университетската болница, който е и сътрудник на ООН, е съхранявал над 2000 таблетки със забранени субстанции в складово помещение. Сред тях личат тренболон, мастерон и тестостерон. Освен това служителят е заподозрян и в разпространение на анаболни стероиди.

Според следствието препаратите са транспортирани от Фредрикстад през август 2017 г. На този етап не е ясно за кого са били предназначени и кой ги е употребявал.

Спортисти от Тромсьо спечелиха 7 медала на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг по-рано през годината. Това е най-добрият резултат сред всички градове в Норвегия. Страната завоюва общо 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови отличия.

Преди старта на форума бе съобщено, че лекарският екип на норвежката  делегация е внесла в Пьонгчанг над 6000 дози от лекарство против астма.

Непосредствено след края на игрите министърът на младежта и спорта на България Красен Кралев обяви, че отборът на Норвегия е нарушил грубо феърплея, а въпросните препарати против астма всъщност помагат за доброто представяне в зимните дисциплини.

"Очевидно норвежките лекари са издали такива документи, хората се водят за астматици и всички носят препарат за астма, който е свързан с повишаване на кислородния обмен в организма. От години всички коментират как в норвежките национални отбори в ски бягането и биатлона всички до един са астматици. Те носеха препарати против астма, колкото всички останали държави. По правилата е. Нищо не можеш да кажеш, след като са получили такива сертификати. Това е публична тайна от много години. От много олимпиади е така", подчерта Кралев.