Манолова: Протестът на майките ще се дискредитира, ако бъде партийно оцветен
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манолова: Протестът на майките ще се дискредитира, ако бъде партийно оцветен

/КРОСС/ Най-лесният начин да се дискредитира протестът на майките на деца с увреждания е той да бъде партийно оцветен. Политиците се изкушават да го употребят. Но той е като дъгата. Защото уврежданията не са леви и десни”. Така омбудсманът Мая Манолова коментира намеците за това, че демонстрациите на майките са обвързани с определени политици и формации, в предаването ''Здравей България'' по Нова.

Манолова бе категорична, че разчита на „интелекта и съвестта на партиите да не се опитват да смачкат протеста, защото хората с увреждания в България са натикани в ъгъла”.

Омбудсманът коментира и изказването на вицепремиера Валери Симеонов, в което той нарече протестиращите „кресливи жени с уж болни деца”. Манолова определи изявлението като „срамно и неморално”. И подчерта, че Симеонов е служител на народа и няма право да обижда началника си.

Това е най-чистата кауза, с която съм се сблъсквала. И всички трябва да спрат да се гаврят с нещастието на тези жени”, категорична бе Манолова.

Тя изрази надежда, че властимащите ще изпълнят ангажимента си да приемат законите за хората с увреждания и за личната помощ най-късно до средата на декември.