Филмът на Вим Вендерс за папа Франциск идва на "Киномания"
Секция: КУЛТУРА
23 Октомври 2018 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филмът на Вим Вендерс за папа Франциск идва на "Киномания"

/КРОСС/ Новият документален филм на трикратно номинирания за "Оскар" Вим Вендерс - "Папа Франциск: Човек на думата си", е сред хитовите заглавия на тазгодишната "Киномания". Прожекцията в зала 1 е на 24 ноември в 18 ч. 

Продукцията включва интервюта с духовния водач и кадри от негови пътувания, а премиерата му беше по време на фестивала в Кан. Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма, където той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Филмът е нещо повече от биографичен, а по-скоро представлява своеобразно пътешествие с папа Франциск.

А неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии има силата да обедини хората от цял свят. Това е една от причините популярният германски режисьор да смята, че филмът ще представлява интерес и за хора от всички религии, а не само от християнската. Той споделя също, че папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.