Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека
Секция: Шоубизнес
23 Октомври 2018 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

/КРОСС/ Ще чуем световноизвестните валсове, както първоначално са били създадени от династията Щраус

Strauss Capelle Vienna, оригиналният оркестър на Йохан Щраус, който гостува у нас на 1 декември в Зала 1 на НДК, предоставя на българската публика възможността да чуе световноизвестните валсове и полка, както първоначално са били създадени от династията Щраус. Ще видим Strauss Capelle Vienna да изпълняват любимите музикални шедьоври, облечени в автентичните си исторически костюми.

Strauss Capelle Vienna представят своите чувствителни музикални интерпретации както във Виена, така и на международни фестивали и концерти по целия свят, като утвърждават своята отлична репутация през последните четири десетилетия.

И го правят не само благодарение на факта, че оркестърът е създаден от един от най-обичаните и талантливи австрийски композитори, но и заради впечатляващите музиканти, които са лицето на Strauss Capelle Vienna днес.

За концерта в София оркестърът пристига в състав от 35 човека. От 2011 г. главен диригент на оригиналния оркестър на Йохан Щраус е Маестро Rainer Roos. Роден е в Щутгарт, където завършва Щутгартска музикална школа за сценични изкуства (Musikhochschule Stuttgart).

С годините придобива богат опит, работейки с различни известни международни оркестри, сред които Югозападен немски камерен оркестър, Парижки камерен оркестър, Симфоничен оркестър на Виенска народна опера, Сценичен оркестър на Виенска държавна опера и много други.

„Всички музиканти от Strauss Capelle Vienna са изключителни, способни са да спечелят всяка аудитория, дори и най-модерната“, пише The Washington Post, а много други международни медии, сред които и New York Times, описват Strauss Capelle Vienna като един от най-брилянтните световни оркестри.

Ако искате да усетите истинския виенски дух на единствения по рода си оригинален оркестър на великия Йохан Щраус в София, заповядайте в Зала 1 на НДК на 1 декември от 19:00 ч.

Билетите за концерта на Strauss Capelle Vienna у нас може да намерите в билетен център НДК, OMV, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: http://bit.ly/STRAUSS-SOFIA