След кратко застудяване: много слънце и топло време в края на седмицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Октомври 2018 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След кратко застудяване: много слънце и топло време в края на седмицата

/КРОСС/ В средата на седмицата ще се усили северозападният вятър. С него по-късно през деня в сряда ще започне да нахлува студен въздух, който още през нощта срещу четвъртък ще обхване по-голямата част от страната, съобщава БНТ.

Облачността в сряда ще е променлива, по-често значителна, а в четвъртък – от запад намаляваща до слънчево време. На места по преминаващия студен атмосферен фронт ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Значителни валежи не се очакват.

Със застудяването в отделни райони на Предбалкана през нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърчи сняг. Ветровито ще остане времето в четвъртък, когато минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 9° и 14°.

В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще започне бързо затопляне. До края на седмицата и в началото на следващата ще е предимно слънчево. Над Западна България в неделя-понеделник ще се появи висока облачност, а в югоизточните райони и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Дневните температури на места отново ще надхвърлят 20°, в неделя – до 25°-26°. Минималните в петък ще са предимно между 2° и 7°, в котловините на Западна България – 1-2 градуса под нулата, през следващите дни ще се повишат.