Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos
Секция: Шоубизнес
23 Октомври 2018 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

/КРОСС/ Скитническата банда на Luciano е специален гост на юбилейното Хелоуин парти в столичната Арена Армеец. Лина Роскин и Биляна Славейкова разкриват тъмната си страна в Instagram кампания за всички фенове

Най-голямото Хелоуин парти в България отбелязва десетата си годишнина с изживяването Vagabundos, декори без аналог и музиката на Luciano, Michel Cleis и Liubo Ursiny в столичната зала Арена Армеец на 31 октомври. Творческият директор на събитието Илиян Дяков и резидентът на клуба Любо Урсини са част от дългогодишната традиция на Yalta Club още от самото начало и помнят много любопитни случки от изданията през годините.

Започнало с двестатина човека, две маски от Ку-Ку магазин и няколко тиквени фенери, хелоуинското парти на Yalta Club еволюира до мащабен ежегоден ескапизъм за хиляди маскирани фенове, които се забавляват сред декорите на мащабна продукция от десетки артисти и страхотна мултимедия. Започнахме го с идеята да добавим още един ден в програмата на клуба, споделя Дяков.

Първото издание беше много скромно, но на следващата година бяхме по-подготвени – напълнихме клуба с изсъхнали дървета и листа по пода и преобразихме градината с надгробни плочи и бутафорни гробове. С годините, партито се развива неимоверно, което поражда и сериозни трудности. Според Урсини, логистиката, сцената, декорацията  и цялата визия на събитието е една от най-сложните, тъй като освен чисто технологичните детайли, има филмови и театрални декори, които трябва да са съчетани в едно цяло. А когато всичко трябва да се случи в рамките на 48 часа, няма място за грешки.

Изоставен лунапарк с работеща въртележка? Деветметрови кули за замъка на Дракула? Апокалиптична маянска пирамида? Кървави фонтани? Цялостната концепция на Илиян Дяков през годините не изключва и други стряскащи неща като демонични клоуни, които черпят гостите с карамелизирани скакалци. Замъкът на Дракула бе измазан с истинска мазилка от екип, реставриращ фасадите на София. Имаше и истински фонтан в центъра на градината. Всичко това само за една вечер заради идеята да поставим хората в максимално реалистична среда.

Добре, че компаниите, с които работим са авантюристи като нас. Същото важи и за самите посетители. Илиян и Любо не могат да забравят онези луди клиенти, които идват и измерват вратите с рулетка, за да проверят дали ще могат да влязат с костюмите си. Или онази безумна и съвсем истинска линейка, която изведнъж спря пред клуба, свалиха окървавен човек на носилка, разбутаха цялата опашка, влязоха директно на дансинга без много обяснения и се разтанцуваха. Именно такива истории затвърждават хелоуинското парти на клуба като най-забавното събитие в София.

Макар през годините да са гостували такива  гости като Mark Knight, Victor Calderonе, Paco Osuna и Zombie Boy, много хора пазят добри спомени именно от цялостното изживяване и често са искали повторение на някое от емблематичните събития през годините. Yalta Club обаче не обича да се повтаря, затова решава да ремиксира най-добрите изпълнители и елементи от досегашната история на своята хелоуинска институция с нещо невиждано. Десетото юбилейно издание обобщава най-доброто от изоставения Zombieland в Yalta Club и Freak Show-то в Интер Експо Център и го комбинираме с концепцията на Luciano и Cadenza Vagabundos. Те самите никога не са имали хелоунско парти в историята и пристигат с много сериозни декори от Мадрид.  

Десет дни преди Halloween X • Cadenza Vagabundos стартира и Instagram кампания, която разкрива тъмната страна на дузина популярни личности като актрисата Лина Роскин и модела София Маровска и дава възможност на потребителите да спечелят VIP билети за събитието и костюми от Биляна Славейкова, фотосесия от Даниела Йорданова, грим и коса от Иван Валериев и други. За да участвате, следете профилите на Yalta Club и отделните инфлуенсъри в Instagram през следващите дни.