Каракачанов: Повече няма да играя ролята на „синя каска”
Секция: Коментари
23 Октомври 2018 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов: Повече няма да играя ролята на „синя каска”

/КРОСС/ Аз повече няма да играя ролята на „синя каска”, това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Година и половина се правих на „синя каска”, опитвам се да балансирам между настроенията. Губим много време, вместо да се занимаваме с нещата, които сме заложили в Програмата – по темата с нелегалната миграция, битовата престъпност, демографската криза. Стига толкова, ако работим да работим. Аз не съм влязъл в политиката, за да бъда съдия, повече няма да играя ролята на „синя каска”, коментира Каракачанов.

Каракачанов допълни, че всички очакват от него да разреши конфликта в правителството, свързан с поисканата оставка на коалиционния му партньор Валери Симеонов.  

„Всички ме сочат мен и казват „от Каракачанов зависи”, ще говоря с моите колеги. ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е било на 9 юни 1923г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията, правителството не трябва да пада”, посочи вицепремиерът.

„Правителството направи много за тези майки – 150 млн. лв., ако аз получа 150 млн. лв. заем за армията – ще бъда щастлив”, каза още Каракачанов.