Huawei официално представи в София най-новите си флагмани Mate 20 и Mate 20 Pro
Секция: Технологии
23 Октомври 2018 20:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei официално представи в София най-новите си флагмани Mate 20 и Mate 20 Pro

/КРОСС/ На 22 октомври екипът на Huawei Bulgaria официално представи на стилно събитие в The View най-новите си модели Mate 20 и Mate 20 Pro, заедно със старта на продажбите им на нашия пазар.

На 22 октомври със стилно събитие Huawei Bulgaria официално представи пред българските медии едни от най-дългоочакваните смартфони на годината - Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro. Така глобалния бранд беляза и официалния старт на продажбите в България, която е една от първите държави в Европа, в която тези флагмани могат да станат част от ежедневието на феновете си. Само шест дни след официалното им представяне в Лондон, те са налични в мрежите на A1, Vivacom и Telenor, в Технополис и в търговската мрежа на Polycomp, а след още няколко дни ще са налични и в Техномаркет. Цените на съответните модели, могат да се проверят в официалните сайтове на трите телекома.

На фона на залязващо слънце и вдъхновяваща гледка към София, Huawei Bulgaria ни показа защо Mate 20 Pro е олицетворение на думата „иновация“. Той показва ключови иновации във всички измерения, в които потребителите търсят стойност при избора си на ново устройство - скорост, батерия, камера, сигурност и дизайн.

Едночиповата 7nm система Kirin 980 предоставя 75% по-висока производителност на централния процесор в сравнение с предишната 10-нанометрова технология, а интелигентното управление на 8-те ядра води и до още по-добрата енергийна ефективност на батерията с още по-голям капацитет от 4200mAh. Заедно с вече двойната невронна мрежа и графичния процесор Mali-G76 с поддръжка на AI clock boosting, цялостната изчислителна мощност на mate 20 Pro е от порядъка на лаптоп, базиран на Intel Core i5-7300. Батерията на Mate 20 Pro е не само голяма, тя поддържа Super Charge технология от ново поколение, с мочност на заряднотото устройство от 40W, която може да зареди смартфона от 0 до 70% само за 30 минути. Иновация е и най-бързата технология за безжично зареждане, но най-много симпатии печели технологията за обратно безжично зареждане, благодарение на която можете да споделите заряда си и с друг телефон, само като го доближите до Mate 20 Pro.

                               

Mate 20 Pro е и първият в света 4.5G смартфон с 1.4Gbps скорост на сваляне, което го прави готов за бъдещите мобилни мрежи, в които ще теглим 2GB видео за 10 секунди. Десет пъти по-точно е и геопозиционирането, благодарение на Dual Frequency AI Satellite-Selection GPS (L1 и L5).

Гостите бяха впечатлени още от иновативните технологии за отключване – чрез сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, и чрез 3D лицево разпознаване, работещо в почти пълен мрак, благодарение на позиционираната в прореза инфрачервена камера, която прави мапинг от 30 000 точки на лицето.

Mate 20 Pro привлича и със своята тройна Leica камера, също от ново поколение, която включва ултраширокоъгълен обектив с обхват на зрителното поле от 107 градуса, и позволяваща макро снимки с отличен фокус, направени от едва 2,5см разстояние. Новият Master AI предлага огромен набор от режими, разпознавайки 1500 сценария на снимане в 25 категории, вече в различни сегменти от снимката – например пейзаж на фона и портрет в центъра. С него можете дори да видите калориите на храната от кадъра или да разберете към коя забележителност сте насочили камерата си.

Наситено с иновации е и видео направлението, позволяващо заснемането на видеа във формат 21:9, със силно подобрена видео стабилизация и множество артистични режими – например герой в цвят на монохромен фон. Вече всеки може да прави творчески клипове с усещането за истинско кино.

Моделът е със сертификат IP68 за защита от прах и вода, EMUI 9, базиран на Android P, и бече безжичен PC mode, даващ възможност за презентиране от телефона без никакви кабели на голям екран. На българския пазар се продават цветовете Twilight, Black и специалният Midnight Blue, чиято текстура неутрализира пръстовите отпечатъци.