България ще приеме два турнира от "Лигата на нациите" през 2019 година
Секция: СПОРТ
24 Октомври 2018 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България ще приеме два турнира от "Лигата на нациите" през 2019 година

/КРОСС/ България отново ще приеме два турнира от волейболната "Лига на нациите" през 2019 година. В третия уикенд на надпреварата, който е през средата на ни "лъвовете" ще домакинстват във Варна на Япония, Австралия и Италия. В последната седмица те ще приемат в Пловдив силните тимове на САЩ, Сърбия и Иран.

ФИВБ публикува календара за втория турнир за "Лигата на нациите". Форматът е същият като през тази година. 16-те отбора ще играят всеки срещу всеки в рамките на пет седмици, като във всяка от тях ще бъдат разделени на по четири групи с четири отбора. Първите 5 тима в генералното класиране и домакина САЩ ще се класират за финалната шестица, която ще се проведе от 10 до 14 юли.

"Лъвовете", заедно с тимовете на Канада, Австралия и Португалия, ще се борят да не изпаднат. Останалите 12 отбора имат гарантирано участие в лигата през следващите 4 години.

В първия уикенд на турнира, който е от 31 май до 2 юни нашите волейболисти ще мерят сили в Аржентина срещу домакините, Португалия и Канада. От там българите ще пътуват за Китай, за да премерят сили с азиатците, Франция и Полша. В четвъртата седмица мачовете са в Бразилия срещу "Селесао", Германия и Русия.