Международният гигант InterContinental с първи хотел в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Октомври 2018 16:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Международният гигант InterContinental с първи хотел в България

/КРОСС/ Веригата въвежда нов стандарт при хотелските услуги в страната 

Първият хотел от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts официално отвори врати в София. На откриването във вторник вечерта присъстваха над 500 официални лица, сред които ключови международни инвеститори, бизнесмени, общественици и дипломати от САЩ, Великобритания, Франция, Русия и много други страни. Символичното прерязване на лентата на петзвездния хотел в столицата бе направено от генералния мениджър на InterContinental Sofia Анджело Зукала, вицепрезидента Оперативни дейности Луксозни хотели за Европа Фергюс Стюарт, управителя на „Галакси Инвестмънт Груп“ Константин Бояджиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.  

                      

Специално за откриването пристигнаха и двама от най-добрите шеф-готвачи на европейската кулинария - Артур Февре и Тео Рандал, част от групата на InterContinental. Те предоставиха уникалната възможност на гостите да видят от първа ръка как се приготвят някои от най-изтънчените гурме специалитети по света и оставиха свои авторски рецепти, които ще бъдат включени в разнообразното меню на Floret Restaurant and bar. Вкусните ястия бяха съчетани от специална селекция от уникалните вина Face-to-face (F2F) на New Bloom Winery.

InterContinental Sofia се намира в идеалния център на София. Разполага с над 635 кв. м зали за корпоративни събития и социални дейности, 194 луксозни стаи за гости, в това число 20 Club InterContinental стаи и 37 апартамента, президентски апартамент и др. InterContinental Sofia е със спиращ дъха изглед към площад „Народно събрание“ и храм-паметника „Св. Александър Невски“. 

„InterContinental Sofia предлага услуги и отношение към гостите, които са изцяло нови за България. Фокусираме се върху персонално обслужване чрез огромно разнообразие от привилегии: от професионални консиерж услуги до изключително екстри в стаите. Чрез международно ноу-хау в комбинация с духа на местната култура, се стараем да обогатим пазара и да подобрим развитието на услугите във високия сегмент. Всичко това поставя София на картата на луксозния пазар на хотели и ще привлече висок клас туристи от целия свят, сподели Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia.

                       

InterContinental Sofia е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД и се управлява от „InterContinental Мениджмънт България” ЕООД. Хотелът е част от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts, който оперира под шапката на InterContinental Hotels Group (IHG®).

„Утвърден бизнес модел на „Галакси Инвестмънт Груп” е да инвестира в проекти с потенциал, а InterContinental е точно такъв за България. Стъпването на бранда у нас ще предложи на туристите в София петзвездни услуги на световно ниво. Това е поредната крачка, с която компанията ни ще допринесе за изграждането на положителния образ на страната като модерна туристическа дестинация и като подходящо място за правене на бизнес“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.