Скопие е домакин на 14-тата Световна среща на българските медии
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2018 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скопие е домакин на 14-тата Световна среща на българските медии

/КРОСС/ 14-а световна среща на българските медии се открива днес в Скопие. Мотото на форума тази година е "Медии и памет". Срещата се организира от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Очаква се във форума да вземат участие представители на десетки български медии от България и чужбина, общественици, интелектуалци, представители на бизнеса. Сред основните участници във форума са генералният директор на БНР Александър Велев и програмният директор на БНР и дългогодишен кореспондент на радиото в Македония Мартин Минков.

Основните дискусии на форума ще бъдат по темите "Медиите като посредник между обществото и политиците", "Журналистиката срещу пропагандата", "Медии, образование, памет", „Различните лица на патриотизма" и "Бизнес и национален дълг".

Сред участниците са председателят на СЕМ София Владимирова, членът на медийния регулатор Иво Атанасов, доц. Георги Лозанов, Соломон Паси, Харалан Александров. Ще бъде връчена и традиционната награда за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. От 2005 г. насам престижният форум събира журналисти от България и целия свят.

В интервю за Македонската информационна агенция, генералният директор на БТА Максим Минчев обяснява, че изборът на Скопие е свързан с Българското европредседателство, по време на което приоритет бяха Западните Балкани.