13 години затвор за Наско Райфъла
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Октомври 2018 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
13 години затвор за Наско Райфъла

/КРОСС/ Окръжният съд в Пловдив призна за виновни бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла и съучастниците му Веселин Загорчев, Васил Василев, Симеон Генов и Бисер Романов за виновни за предумишлен опит за убийство с користна цел, както и за извършване на поредица от палежи и унищожаване на вещи, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Райфъла бе признат за виновен в опит за предумишлено убийство и палежи. През февруари 2014 г. пловдивският бизнесмен и четиримата му съучастници направили опит умишлено да убият д-р Аргир Гяуров, собственик на медицински център "Хипоталамус". Гяуров бе наръган 9 пъти с нож пред дома си, но оцеля.

Освен това Червенков и другите подсъдими са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от януари 2014 г. до януари 2015 г., сред които и колите на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов. .

Най-високо наказание получи Атанас Червенков - 13 години затвор. Веселин Загорчев бе осъден на 12 години, Генов - 5 години, Романов - 5 г. и 8 м., а Васил Василев - 4 г. и 6 м.

Отделно от това Райфъла и Генов са били признати за виновни и за предаване и придобиване без надлежно разрешение на боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество.

Подсъдимите трябва да заплатят солидарно на гражданския ищец и частен обвинител д-р Аргир Гяуров сумата от 50 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди от престъплението.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.