Имигранти упоиха и изнасилиха 16-годишно момиче в Италия
Секция: СВЯТ
26 Октомври 2018 18:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Имигранти упоиха и изнасилиха 16-годишно момиче в Италия В следствие на престъплението жертвата е починала

 

/КРОСС/ Напрежение в Рим, след като имигранти упоиха и изнасилиха групово 16-годишно момиче, в следствие на което жертвата е починала, съобщава nova.bg

Трима от нападателите са задържани, а четвърти се издирва. Случаят подсили антиимигрантските настроения на Апенините и предизвика наказателни акции от страна на гражданите. Нападателите са от Сенегал и Нигерия и са били с изтекло разрешение за временен престой като търсещи убежище имигранти.

Тялото на 16-годишната Дезире Мариотини беше намерено в изоставена сграда в квартала „Сан Лоренцо", който през последните години беше заселен от имигранти и мюсюлмански общности и е едно от местата за улична търговия на наркотици. Жертвата е била упоена и изнасилена.

Починала е след 12 часова агония. „Като жена и майка съм шокирана от бруталността на случилото се. Кварталът показва своите настроения. Общината се опита на няколко пъти да разчисти зоната, но не успя. Вечер тук е анархия и управляват престъпниците. Очевидно трябва да обсадим квартала", заяви кметът на Рим Вирджиния Раджи.

Виновните за смъртта на момичето са контролирали продажбата на наркотици в зоната и са избягали от имигрантски центрове. „Обещавам на почтените граждани в квартала, че ще ударим с твърда ръка срещу тези червеи, дилърите на наркотици, рекета и проституцията. Няма да бъде отмъщение, а правосъдие. Изнасилване от хора, злоупотребили с домакинството на нашата страна, е двойно престъпление.

Ще пуснем допълнителни сили на реда и няма да се съобразявам с предупреждения от Брюксел как да се опазваме", заяви вътрешният министър Матео Салвини. Той влезе в спор с Брюксел заради отказа си да даде достъп на италиански пристанища за кораби с имигранти.

Салвини поднови плановете си да забрани достъп и престой на имигранти, дошли по море със спасителни кораби на неправителствени организации или с лодки на трафиканти. Група от граждани сформираха доброволни отряди за опазване на опасния квартал. Някои обвиниха Салвини в политически спекулации, a други го поздравиха, че връща законността в страната.